Hoe kwantificeert u kwaliteit bij bewaarkoelmeubelen?

Bij bewaarmeubelen zijn volgende parameters belangrijk en onderscheidend:

  • bovenal koeling en juiste temperatuur overal binnen de laadruimte gegarandeerd, ook bij warme omgeving tot 43°C, zoals in keukens, bakkerijen, e.d.
  • luchtstroom direct naar product of onrechtstreeks rond product
  • zware of minder zware ventilatie (zware: kleinere verdamper mogelijk maar meer uitdroging, vooral gecombineerd met rechtstreeks ventileren)
  • voor bepaalde producten zoals deegwaren: statisch of geventileerd of compromis met steunventilatie, ook luchtactivatie genoemd

 

  • veel deuropeningen per dag en per uur mogelijk en toch goede werking qua temperatuur en ontdooiing
  • nuttig binnenvolume in liter
  • behandelde verdamper, tegen corrosie van agressieve levensmiddelen: coating, cataforese,…
  • tijdswinst door gebruiksgemak: automatisch deur blokkeren bij >90) en automatisch dicht bij < 90°

 

  • densiteit of dichtheid van de isolatie: bepaalt robuustheid toestel en verbruik
  • dikte van de isolatie: bepaalt robuustheid en vooral het verbruik
  • gebruikt koudemiddel: R290 verbruikt beduidend minder dan HFK ‘s
  • in binnendeurblad geïntegreerde dichting: betere afdichting, kortere ontdooiing, gunstiger verbruik
  • alle ecologische maatregelen samen kunnen het verbruik gemakkelijk met 1/3 verminderen
  • label A+++ tot G, volgens de EEI, de energie-efficiëntie-index (zie FAQ-Wikicrio), toont aan hoe goed het toestel scoort qua verbruik bij gegarandeerde prestatie

 

  • zekerheid: alarmsystemen aanwezig bij problemen?
  • veiligheid: HACCP – registratie vereenvoudigd met aanwezige systemen
  • veiligheid: HACCP: gemakkelijke reiniging: afgeronde hoeken, binneninrichting eenvoudig demontabel zonder gereedschap