Hoe kwantificeert u kwaliteit bij bewaarkoelmeubelen?
Bij bewaarmeubelen zijn volgende parameters belangrijk en onderscheidend:
- bovenal koeling en juiste temperatuur overal binnen de laadruimte gegarandeerd, ook bij warme omgeving tot 43°C, zoals in keukens, bakkerijen, e.d.
- luchtstroom direct naar product of onrechtstreeks rond product
- zware of minder zware ventilatie (zware: kleinere verdamper mogelijk maar meer uitdroging, vooral gecombineerd met rechtstreeks ventileren)
- voor bepaalde producten zoals deegwaren: statisch of geventileerd of compromis met steunventilatie, ook luchtactivatie genoemd
- veel deuropeningen per dag en per uur mogelijk en toch goede werking qua temperatuur en ontdooiing
- nuttig binnenvolume in liter
- behandelde verdamper, tegen corrosie van agressieve levensmiddelen: coating, cataforese,…
- tijdswinst door gebruiksgemak: automatisch deur blokkeren bij >90) en automatisch dicht bij < 90°
- densiteit of dichtheid van de isolatie: bepaalt robuustheid toestel en verbruik
- dikte van de isolatie: bepaalt robuustheid en vooral het verbruik
- gebruikt koudemiddel: R290 verbruikt beduidend minder dan HFK ‘s
- in binnendeurblad geïntegreerde dichting: betere afdichting, kortere ontdooiing, gunstiger verbruik
- alle ecologische maatregelen samen kunnen het verbruik gemakkelijk met 1/3 verminderen
- label A+++ tot G, volgens de EEI, de energie-efficiëntie-index (zie FAQ-Wikicrio), toont aan hoe goed het toestel scoort qua verbruik bij gegarandeerde prestatie
- zekerheid: alarmsystemen aanwezig bij problemen?
- veiligheid: HACCP – registratie vereenvoudigd met aanwezige systemen
- veiligheid: HACCP: gemakkelijke reiniging: afgeronde hoeken, binneninrichting eenvoudig demontabel zonder gereedschap