Product met Service, of Dienst? (v18.02)

beste Klant, beste relatie

Het woord "service" wordt te pas en te onpas gebruikt, het heeft net als het woord "kwaliteit" een positieve klank. Nochtans betekent service eigenlijk alleen maar "helpen", net zoals kwaliteit betekent "aan de verwachting voldoen".

Service is het zelfstandig naamwoord van serveren, iemand helpen of dienen dus. Ook het Latijnse woord voor slaaf, "servus", is hieraan verwant maar dit is dan weer de negatieve connotatie.

Service verandert ook mee met de veranderende maatschappij. De oude kruidenierszaak om de hoek, met persoonlijke bediening hanteert een andere soort service dan de supermarkt met zelfbediening, waar men alles zelf uit de rekken moet zoeken en pakken en soms - met name bij discounters - het product uit de bulkverpakking moet sleuren.
Tegenwoordig noemt men service de vrijheid die men krijgt om alles zelf te doen (en te regelen), vaak van achter een computerscherm of smartphone. Een mens heeft graag wat "Quality time" voor zichzelf, wat "Life-Work Balance". Daarom mondt deze doe-het-zelf tendens of DIY "do it yourself" tendens vaak uit in een opsplitsing van diensten.

'Hogere' diensten doet men graag zelf, van achter zijn/haar scherm, bijvoorbeeld reizen plannen, bankzaken, informatie opzoeken,...
'Lagere' diensten gaat men uitbesteden: poetsdienst, klussen, transport, voedselbereidingen, ...

En zo komen we tot meervoudige verkoopkanalen: via fysieke winkels, via verkoop van op afstand, zoals telefonisch of elektronisch over computersystemen. In de retail is omnichannel het credo.
Maar toch blijft het persoonlijk contact belangrijk, het blijft een basisbehoefte.

Ook een evolutie, die we merken, is dat een product niet meer louter een product is maar een service-oplossing, dus als het ware hardware en software tegelijkertijd.

Crionovo probeert dit ook in te vullen door artikelen te verkopen met uitleg en assistentie. Snelkoelen is bijvoorbeeld niet louter een apparaat om etenswaar af te koelen maar een methode van veilig werken, binnen een goed HACCP - systeem.

Ook het 'just in time' (proberen) organiseren van het meest geschikte transport, zonder schade, of lossen van grote toestellen of machines, eventuele plaatsing en montage ervan, kan als een dienst worden gerekend.

Deze organisatie maakt dus dat producten naar diensten evolueren.
Artikel + Service = Dienst

We blijven graag tot uw Dienst...

tot gauw,

met vriendelijke groeten,
Noël, Koen, Geoffrey, Emmanuel

Deel deze inhoud