Wat is het nut van CATAFORESE ?

Voeding heeft vaak een zuurtegraad, die afwijkt van pH=7. Met name bereide waren, maar ook rauwe groentes en fruit, hebben een zure pH ook al smaken ze zoet. De meeste voedingswaren hebben een pH tussen 3 en 5. Daarom is het ook belangrijk dat verdampers, die lucht over zich heen krijgen, die ook over de voedingswaren trekt, behandeld zijn tegen deze relatief zure lucht. 

Er bestaan allerhande coatings maar een cataforese - behandeling van een metaaloppervlak is de beste garantie voor duurzaamheid van de koelelementen. Cataforese gebeurt via galvanisatie in een harsbad, te vergelijken met verzinken maar veel sterker. Door de weerstand van de lamellen van een gevinde verdamper is er veel meer vermogen nodig in het bad. 
Cataforese behandelde oppervlakken zijn gemakkelijker te reinigen en beter bestand tegen agressieve omgeving, en algemeen toegepast voor de onderkant van autokoetswerk en voor betere verdampers.

Zowel Coldline als Friginox hebben bij de meest courante modellen cataforese behandelde verdampers.