Wist u dat ...

FAQ cat

 • een Friginox bewaarmeubel slechts 15 à 25 euro per maand kost (volgens het type) en slechts zo’n euro per maand aan onderhoudskost?
   
 • een ijsblokmachine soms tot 10 keer zo veel water verbruikt als ze ijs maakt (10 liter per kg ijs voor bepaalde machines werkend met pomp en verstuivers)
  Wessamat ijsblokmachines met “wave system” (schommelende bak) slechts aan 2 à 3 liter/kg ijs als waterverbruik komen?
   
 • open koeling in winkelmeubels tot de grootste energieverslinders behoren? 
  ... daarom Arneg ‘gesloten’ wandkoelers ontwikkelde met glasdeuren, zowel met deurframe als zonder?   
  ... daarom Arneg het “Everclear” – glas liet patenteren, glas voor diepvriesmeubelen, altijd transparant, zonder energieverslissende
       deurverwarmingen? 
  ... daarom Arneg meer en meer LED-verlichting (-6% aan verbruik), schuifdeksels (-14% aan verbruik), laag verbruik ventilatoren (-5% aan verbruik)
      en PVC- deur en deurframe met Everclearglas (-18% aan verbruik) inzet: het verbruik valt terug tot op de grote helft !
  ....een kleine gemiddelde winkel zo vlug meer dan 8000 euro per jaar bespaart!
   
 • voor het brouwen van 1 liter bier, de meest moderne waterzuinige installaties tussen 2 en 5 liter water nodig hebben?  .....de meest waterzuinige ijsblokmachines, zoals Wessamat , ook zo'n 2 liter water nodig hebben voor 1 kg ijsblokjes? ....de minder zuinige ijsblokmachines tot 10 liter water per kg ijsblokjes verbruiken?
   
 • men de leeftijd van stekkerklare koel- en keukenapparatuur met 6 moet vermenigvuldigen (net zoals bij de katten) om met de mens te kunnen vergelijken?  Zo zie je dat meubels die geen 10 jaar meegaan, te jong "heengaan".
  Anderzijds zijn toestellen van 15 jaar oud hoogbejaard en van 20 jaar wereldrecordhouders in leeftijd! Check dit even met echte West-Europese merken !
   
 • de "cataforese" behandeling van verdampers een soort galvanisatie is, in een elektrisch bad met hars? ....deze behandeling veel efficiënter is tegen corrosie en een betere warmteoverdracht garandeert dan een gewone coating?....om deze behandeling te doen slagen tot in het hart van de warmtewisselaar, er 3 keer zo veel elektrisch vermogen nodig is als voor de behandeling van het koetswerk van een auto?..........zowel Friginox, als Cibin, als ColdLine dergelijke behandeling (laten) toepassen?
   
 • dat toestellen, die op leidingwater worden aangesloten, Belgaqua - gekeurd moeten zijn? ....Op die manier is er, zelfs bij plotse onderdruk (bijvoorbeeld bij bluswerken of wegenwerken), geen aanzuigen mogelijk van bezoedeld water of regenwater ! De Wessamat ijsblokmachines zijn Belgaqua gekeurd en dus safe op dat vlak !

   
 • ARNEG een volledig nieuwe reeks vriesvitrines uitbracht? ......De Astana zal nog zuiniger zijn dan de Brema5, ook het design is meer dan eigentijds te noemen !
   
 • de CrioPro wandkoelers van de reeksen Fun en Carny voortaan standaard worden uitgerust met een LED - verlichting? ......Om nog beter te besparen kan de Primus bovendien met dubbelglas deuren worden uitgerust.