Houdbaarheid verlengen met optimaal behoud van verseigenschappen, passend in een goed functionerend HACCP - systeem is een betrachting in de voedselproductie en - verwerking.
Hierbij wordt het verschil tussen gekoelde bewaring - gekoelde presentatie - snelkoelen & snelvriezen uitgelegd. Ook belangrijke parameters en het verband met de HACCP - procedures wordt toegelicht.
Onze moeders wisten het al dat u ontdooid voedsel niet mocht opnieuw invriezen. Wat is van belang bij invriezen en bewaren? Waarom speelt dit een grote rol? Waarom is dit kritisch?
IJsblokken zijn een heel snel afkoelmiddel voor drankjes voor het comfort van de consument, voor de horecaondernemer zijn ze een relatief goedkoop "ingrediënt". Hierna de 10 geboden voor een goede ijsblokmachine.
VISION is een toestel dat op intelligente wijze meerdere functies aankan: snelkoelen, snelvriezen, bewaren op positieve of negatieve temperatuur, rijpen, gecontroleerd ontdooien, (rem)rijzen,....